Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. BLT-pastasalade ‘gedroogde’ cherrytomaatjes

BLT-pastasalade ‘gedroogde’ cherrytomaatjes

BLT-pastasalade ‘gedroogde’ cherrytomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl kristalsuiker
  • 4 el olijfolie
  • 400 g Farfalle pasta
  • 1 kropsla
  • 110 g bacon
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tl citroensap
  • 1 bosje verse basilicum
  • 125 g zure room
  • 1 tl honing
Bereiden
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met de gedroogde oregano, kristalsuiker, twee eetlepels olijfolie, zout en een snufje zwarte peper.
‘Droog’ de tomaatjes nu ongeveer 25 minuutjes in de oven (heb je meer tijd? Leg ze dan 2 uur in een oven op 140 graden).
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
Spoel af onder koud water en zet apart in een mooie schaal.
Haal de buitenste bladeren van de kropsla, haal de rest van de bladeren los en scheur in stukken.
Was de sla in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant en bruin.
Laat de bacon uitlekken op een stukje keukenpapier en breek vervolgens in stukjes.
Snijd de avocado in stukjes, breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
Haal de blaadjes basilicum los van de steeltjes en scheur de blaadjes in stukjes.
Meng samen met de avocado, bacon, sla en gedroogde tomaatjes door de pasta.
Meng de resterende olijfolie met de zure room en honing.
Meng dit door de pastasalade en serveer gelijk.