Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. BLT-sandwich met sardientjes en citroenmayonaise

BLT-sandwich met sardientjes en citroenmayonaise

Ingrediënten

  • 125 gram Bacon of ontbijtspek
  • 125 gram Mayonaise
  • 3 theelepel Citroensap
  • 1 Halve Ijsbergsla
  • 3 stuks Trostomaten
  • 1 Halve Komkommer
  • 12 sneetjes Wit brood
  • 110 gram Sardientjes
BLT-sandwich met sardientjes en citroenmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met hierin de bacon of het ontbijtspek. Bak in zijn eigen vet goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar tot gebruik.
  2. 2. Meng ondertussen de mayonaise met het citroensap en zet apart tot gebruik. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de tomaten in plakken. Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkomkommer. Breng de tomaten en komkommer op smaak met peper en zout.
  3. 3. Rooster het brood krokant. Haal de sardientjes uit elkaar met een vork. Besmeer 8 sneetjes brood met de mayonaise. Leg op de eerste 4 sneetjes de helft van de sla, de tomaat en de sardientjes. Leg hierop nog 4 sneetjes en beleg met de resterende sla en komkommerlinten. Top met het resterende brood. Halveer diagonaal en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 169
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 0 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 0