

BLT-sandwich met sardientjes en citroenmayonaise
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
4.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 gram Bacon of ontbijtspek
125 gram Mayonaise
3 theelepel Citroensap
1 Halve Ijsbergsla
3 stuks Trostomaten
1 Halve Komkommer
12 sneetjes Wit brood
110 gram Sardientjes
Bereidingswijze
1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met hierin de bacon of het ontbijtspek. Bak in zijn eigen vet goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar tot gebruik.
2. Meng ondertussen de mayonaise met het citroensap en zet apart tot gebruik. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de tomaten in plakken. Maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkomkommer. Breng de tomaten en komkommer op smaak met peper en zout.
3. Rooster het brood krokant. Haal de sardientjes uit elkaar met een vork. Besmeer 8 sneetjes brood met de mayonaise. Leg op de eerste 4 sneetjes de helft van de sla, de tomaat en de sardientjes. Leg hierop nog 4 sneetjes en beleg met de resterende sla en komkommerlinten. Top met het resterende brood. Halveer diagonaal en serveer direct.
Meer recepten in de categorie