
BLT-sandwich
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
12 plakjes ontbijtspek
4 eetlepels yoghurtmayonaise
1 eetlepel citroensap
8 plakken volkorenbrood (geroosterd)
2 tomaten (in plakjes)
0.25 kroppen ijsbergsla (gewassen, in repen)
1 handje chips
1 appel (in partjes)
Bereidingswijze
1. Verhit een koekenpan op een middelhoge stand, bak hierin het ontbijtspek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
2. Meng de yoghurtmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
3. Bestrijk vervolgens de plakken brood aan één kant met de mayonaise.
4. Leg op 4 blaadjes ijsbergsla, vervolgens tomaat, ontbijtspek en weer een plak brood.
5. Snijd de sandwich diagonaal in vieren en steek er satéprikkers doorheen.
6. Doe de sandwich in (het hoofdvak van) de broodtrommel en leg de chips en de gesneden appel in de bakjes ernaast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie