
Boerencake
Nagerecht
8 pers.
ca. 75 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram boter (op kamertemperatuur)
150 gram suiker
4 eieren (op kamertemperatuur)
1 snufje zout
60 milliliter melk (op kamertemperatuur)
1 citroen (schil en sap)
200 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Meng de boter en de suiker door elkaar en klop met de mixer tot een bleek luchtig mengsel.
3. Mix één voor één de eieren erdoorheen.
4. Voeg het bakmeel in vier porties toe.
5. Schep het met grote halen door het deeg om klonten te voorkomen.
6. Meng tot slot het citroensap, de geraspte citroenschil, het zout en de melk erdoor.
7. Vet de tulband in en schep het cakebeslag erin.
8. Vul de tulband tot maximaal driekwart van de vorm en zet 'm in de oven.
9. Prik na 45 minuten met een satéprikker in de cake.
10. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake goed.
11. Bak de cake anders nog iets langer.
12. Haal de cake uit de oven als de prikker droog eruit komt en laat 'm 10 minuten in de vorm staan.
13. Keer de cake om op een rooster en laat 'm afkoelen.
Meer recepten in de categorie