1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerengroentesoep

Boerengroentesoep

Boerengroentesoep product foto
  • Ingredienten:

  • 1 stuk(ken) Peper en zout
  • 2 el bladselderij (fijn gehakt)
  • 1 stuk(ken) PLUS ciabatta afbakbrood
  • 350 g boerensoepgroenten
  • 1 pak(je) Honig Boerengroentesoep
  • 1 bak(jes) kruidenboter
  • 150 g rundergehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het gehakt met peper en zout en draai er soepballetjes van.
Strooi vervolgens de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 liter koud water. Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook en voeg de gehaktballetjes en de soepgroenten toe.
Laat de soep, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Sluit de pan niet helemaal af.
Bak ondertussen het ciabattabrood af in de voorverwarmde oven en laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen.
Bak ondertussen het ciabattabrood af in de voorverwarmde oven en laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen.
Serveer de soep samen met het brood en de kruidenboter.
Variatie
TIP: voeg wat Honig vermicelli toe voor een iets meer gevulde soep.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 470
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie