
Boerengroentesoep
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 stuk(ken) Peper en zout
2 el bladselderij (fijn gehakt)
1 stuk(ken) PLUS ciabatta afbakbrood
350 g boerensoepgroenten
1 pak(je) Honig Boerengroentesoep
1 bak(jes) kruidenboter
150 g rundergehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het gehakt met peper en zout en draai er soepballetjes van.
Strooi vervolgens de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 liter koud water. Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook en voeg de gehaktballetjes en de soepgroenten toe.
Laat de soep, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Sluit de pan niet helemaal af.
Bak ondertussen het ciabattabrood af in de voorverwarmde oven en laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen.
Bak ondertussen het ciabattabrood af in de voorverwarmde oven en laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen.
Serveer de soep samen met het brood en de kruidenboter.
Variatietip!
TIP: voeg wat Honig vermicelli toe voor een iets meer gevulde soep.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
17 gram