
Boerenkool-kikkererwtensalade met gorgonzola
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
450 gram kikkererwten
1 handje noten melange
4 eetlepels kwark
300 gram boerenkool
100 gram gorgonzola
6 takjes munt
2 stuks rode uien
1 stuk winterpeen
1 eetlepel kerriepoeder
1 stuk limoen
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in partjes. Rasp de wortel in dunne reepjes. Hak de munt in fijne reepjes. Snijd de gorgonzola in stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
2. Verhit een scheut olijfolie in een grote hapjespan en bak de rode ui 3 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak nog 6 minuten. Laat iets afkoelen.
3. Meng in een grote schaal het boerenkoolmengsel, de kikkererwten, de wortel, de munt en de noten door elkaar.
4. Roer de kwark met het kerriepoeder tot een gladde saus. Rasp en pers de limoen en roer de rasp en het sap door het sausje.
5. Verdeel de salade over de borden en leg de gorgonzola erop. Serveer met de frisse kerriesaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1311 Kj
Calorieën
312 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie