1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkool – ‘lasagne’

Boerenkool – ‘lasagne’

Boerenkool – ‘lasagne’ product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g gesneden boerenkool
  • 100 ml groentebouillon, van tablet
  • 50 g spekreepjes
  • 2 el olie
  • 1 zakje besciamella sausmix (pak 2 zakjes à 50 g)
  • 500 ml melk
  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
  • 1 rookworst fijn (GIJS, Beter Leven 1 ster), in dunne plakjes
  • 1 zakje geraspte Goudse belegen kaas (175 g)
  • verse nootmuskaat
  • EXTRA ovenschaal 20 x 30 cm
Bereiden
Stoof de boerenkool in een ruime pan in 20 minuten gaar in de bouillon. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan in 1 eetlepel olie. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de besciamellasaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, bestrooi met peper en schep er de helft van de besciamellasaus over. Verdeel de plakjes worst erover.
Meng de boerenkool met de helft van de spekreepjes en verdeel over de worst. Lepel de overige besciamellasaus erover en bestrooi met geraspte kaas en de rest van de spekjes.
Bak de boerenkool- ‘lasagne’ 35 minuten in het midden van de oven. Rasp er voor serveren verse nootmuskaat over.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 53 g
  • Kcal
  • 845
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie