Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkool – ‘lasagne’

Boerenkool – ‘lasagne’

Ingrediënten

  • 500 g gesneden boerenkool
  • 100 ml groentebouillon, van tablet
  • 50 g spekreepjes
  • 2 el olie
  • 1 zakje besciamella sausmix (pak 2 zakjes à 50 g)
  • 500 ml melk
  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
  • 1 rookworst fijn (GIJS, Beter Leven 1 ster), in dunne plakjes
  • 1 zakje geraspte Goudse belegen kaas (175 g)
  • verse nootmuskaat
  • EXTRA ovenschaal 20 x 30 cm
Boerenkool – ‘lasagne’ product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Stoof de boerenkool in een ruime pan in 20 minuten gaar in de bouillon. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan in 1 eetlepel olie. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de besciamellasaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, bestrooi met peper en schep er de helft van de besciamellasaus over. Verdeel de plakjes worst erover.
  4. Meng de boerenkool met de helft van de spekreepjes en verdeel over de worst. Lepel de overige besciamellasaus erover en bestrooi met geraspte kaas en de rest van de spekjes.
  5. Bak de boerenkool- ‘lasagne’ 35 minuten in het midden van de oven. Rasp er voor serveren verse nootmuskaat over.

    Voedingswaarde

  • Kcal 845
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 51 g
  • Vet 53 g