
Boerenkool – ‘lasagne’
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
500 g gesneden boerenkool
100 ml groentebouillon, van tablet
50 g spekreepjes
2 el olie
1 zakje besciamella sausmix (pak 2 zakjes à 50 g)
500 ml melk
1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
1 rookworst fijn (GIJS, Beter Leven 1 ster), in dunne plakjes
1 zakje geraspte Goudse belegen kaas (175 g)
verse nootmuskaat
EXTRA ovenschaal 20 x 30 cm
Bereidingswijze
Stoof de boerenkool in een ruime pan in 20 minuten gaar in de bouillon. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan in 1 eetlepel olie. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de besciamellasaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, bestrooi met peper en schep er de helft van de besciamellasaus over. Verdeel de plakjes worst erover.
Meng de boerenkool met de helft van de spekreepjes en verdeel over de worst. Lepel de overige besciamellasaus erover en bestrooi met geraspte kaas en de rest van de spekjes.
Bak de boerenkool- ‘lasagne’ 35 minuten in het midden van de oven. Rasp er voor serveren verse nootmuskaat over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
845 kcal
Vetten
53 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
36 gram