
Stamppotgemak boerenkool met champignonmix en (vegetarische) spekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak Boerenkool Stamppotgemak
100 gram champignons
50 gram oesterzwammen
100 gram shiitake
75 gram kastanjechampignons
90 gram spekreepjes
½ theelepel zout
½ theelepel peper
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Bereid de boerenkool stamppotgemak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Giet de stamppot af, laat kort droogstomen en stamp met een pureestamper tot een grove puree.
3. Breng op smaak met de helft van de peper en het zout.
4. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Snijd de oesterzwammen, shiitakes en kastanjechampignons in plakjes van ca. 1 cm dik.
5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de (vegetarische) spekreepjes 4 minuten.
6. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak nog 8 minuten mee.
7. Breng op smaak met de resterende peper en het zout.
8. Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en schep er de (vegetarische) spekreepjes met paddenstoelen overheen en serveer.
Variatietip
Liever vegetarisch? Vervang de spekreepjes voor vegetarische spekreepjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
18.50 gram
Waarvan verzadigd vet
18.50 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
6 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
2.20 gram
Meer recepten in de categorie