
Boerenkool met rookworst en rozijnen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks magere rookworst
150 gram doperwten
20 gram walnoten
300 gram boerenkool
400 gram andijvie
2 eetlepels grove mosterd
20 gram rozijnen
100 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Giet de doperwten af en hak de walnoten grof.
3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de boerenkool en andijvie op hoog vuur kort aan zodat ze nog knapperig blijven.
4. Haal de koekenpan van het vuur en meng de doperwten door de boerenkool samen met de mosterd, rozijnen en spinazie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de boerenkool en de rookworst over 4 borden en garneer met de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1746 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
32 gram