Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkool met rookworst en rozijnen

Boerenkool met rookworst en rozijnen

Ingrediënten

  • 2 stuks magere rookworst
  • 150 gram doperwten
  • 20 gram walnoten
  • 300 gram boerenkool
  • 400 gram andijvie
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 20 gram rozijnen
  • 100 gram verse spinazie
Boerenkool met rookworst en rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de doperwten af en hak de walnoten grof.
  3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de boerenkool en andijvie op hoog vuur kort aan zodat ze nog knapperig blijven.
  4. Haal de koekenpan van het vuur en meng de doperwten door de boerenkool samen met de mosterd, rozijnen en spinazie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de boerenkool en de rookworst over 4 borden en garneer met de walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 8