
Boerenkool omelet gevuld met avocadospread en salade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram boerenkool
150 ml karnemelk
0 bosje bospeen
8 stuks eieren
2 stuks avocado's
2 stengels bosuien
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 stuk citroen
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Ontdooi de erwten en snijd de bosui in dunne ringen. Kluts de eieren met de karnemelk en voeg de bosui en de helft van de boerenkool toe. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak 4 omeletten.
2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer samen met een handje boerenkool en het sap van een citroen.
3. Rasp of snijd de bospeen in dunne reepjes. Meng met de erwten en de overige boerenkool.
4. Smeer een flinke lepel avocadospread op iedere omelet en verdeel de erwten-, boerenkool-, wortelsalade erover.
Tip: Garneer met grof gehakte amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1782 Kj
Calorieën
424 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie