Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkool omelet gevuld met avocadospread en salade

Boerenkool omelet gevuld met avocadospread en salade

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool
  • 150 ml karnemelk
  • 0 bosje bospeen
  • 8 stuks eieren
  • 2 stuks avocado's
  • 2 stengels bosuien
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 stuk citroen
Boerenkool omelet gevuld met avocadospread en salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Ontdooi de erwten en snijd de bosui in dunne ringen. Kluts de eieren met de karnemelk en voeg de bosui en de helft van de boerenkool toe. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak 4 omeletten.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer samen met een handje boerenkool en het sap van een citroen.
  4. Rasp of snijd de bospeen in dunne reepjes. Meng met de erwten en de overige boerenkool.
  5. Smeer een flinke lepel avocadospread op iedere omelet en verdeel de erwten-, boerenkool-, wortelsalade erover.
  6. Tip: Garneer met grof gehakte amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 424
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10