
Boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes en gekaramelliseerde uien
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram boerenkool
250 gram spekreepjes
1 kilogram aardappelen voorgekookt
1 zakje jus
100 ml melk
4 stuks rode uien
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel donkere basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en snijd in ringen. Doe een scheutje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en karamelliseer ongeveer 15 minuten op laag vuur. Voeg zodra de uien een bruin randje krijgen de balsamico azijn en de basterdsuiker toe en karamelliseer nog 3 minuten.
2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de aardappelen 15 minuten. Giet af, voeg de melk en de boerenkool toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met wat peper.
3. Verwarm een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Bereid de vleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de spekreepjes door stamppot en verdeel deze over borden. Garneer met de gekaramelliseerde uien en serveer met de jus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2240 Kj
Calorieën
533 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
108 gram
Waarvan suikers
54 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
16 gram