Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes en gekaramelliseerde uien

Boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes en gekaramelliseerde uien

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 kilogram aardappelen voorgekookt
  • 1 zakje jus
  • 100 ml melk
  • 4 stuks rode uien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
Boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes en gekaramelliseerde uien product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de rode ui en snijd in ringen. Doe een scheutje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en karamelliseer ongeveer 15 minuten op laag vuur. Voeg zodra de uien een bruin randje krijgen de balsamico azijn en de basterdsuiker toe en karamelliseer nog 3 minuten.
  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de aardappelen 15 minuten. Giet af, voeg de melk en de boerenkool toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met wat peper.
  3. Verwarm een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Bereid de vleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de spekreepjes door stamppot en verdeel deze over borden. Garneer met de gekaramelliseerde uien en serveer met de jus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 533
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 108 g
  • waarvan suikers 54
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 10