
Boerenkoolpasta met gekaramelliseerde ui
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
21.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Rode ui
4 tenen Knoflook
75 gram (plantaardige) boter
2 theelepel Tijm
40 gram Pijnboompitten
500 gram Boerenkool fijngesneden
500 gram Tagliatelle vers
1 stuk Citroen
250 gram Buffelmozzarella
Bereidingswijze
1. Snijd de rode uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm de (plantaardige) roomboter in een ruime koeken- of hapjespan en voeg de ui en knoflook toe zodra het begint te bruisen. Breng op smaak met zout, peper en de tijm en laat 15-20 minuten karamelliseren op laag tot middelhoog vuur. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin.
2. Voeg als de uien gekaramelliseerd zijn de boerenkool toe en bak mee tot de boerenkool gaar is. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg 50 milliliter pastavocht toe aan de boerenkool, giet de pasta af en meng door de boerenkool. Breng op smaak met citroensap en -rasp.
3. Verdeel de pasta over 4 borden. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Garneer met extra vierge olijfolie en de pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie