
Boerenkoolquiche met bacon en belegen kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
62.11 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
1 stuk Rode peper
100 gram Bacon
2 stuks Paprika
3 takjes Tijm
300 gram Boerenkool
5 stuks Eieren
125 ml Slagroom
150 gram Belegen kaas
5 Plakjes Bladerdeeg
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien en rode peper in dunne ringen. Snijd de bacon en paprika’s in reepjes. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de rode peper en tijm.
2. Voeg als de ui glazig begint te worden, na ongeveer 5 minuten, de boerenkool, bacon- en paprikareepjes toe. Bak nog 5 minuten.
3. Kluts ondertussen de eieren los met de slagroom en rasp de helft van de kaas erboven. Voeg het boerenkoolmengsel toe en breng op smaak met peper en zout. Bedek een ingevette spring- of quichevorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randen tegen elkaar aan.
4. Giet het boerenkoolmengsel op het deeg en top met de resterende geraspte kaas. Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat 5 minuten rusten in de vorm en serveer de quiche warm.
Meer recepten in de categorie