
Boerenkoolsalade met brie en cashewnoten
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
170 gram brie
1 bosje platte peterselie
1 handje cashewnoot (ongezouten)
400 gram sperziebonen
1 stuk citroen
500 gram boerenkool
1 eetlepel agavesiroop
Bereidingswijze
1. Snijd de rode ui in dunne ringen, de brie in kleine stukjes, hak de peterselie grof. Rooster de cashewnoten in een pan goudbruin.
2. Kook de sperziebonen 4 minuten in kokend water. Giet af en spoel kort met koud water.
3. Rasp een halve citroen en knijp het sap uit. Meng de boerenkool met de sperziebonen, het citroensap, de citroenrasp, de agavesiroop en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper.
7. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de rode ui, brie, peterselie en cashewnoten.
Tip: Serveer met ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1198 Kj
Calorieën
285 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie