Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolsalade met brie en cashewnoten

Boerenkoolsalade met brie en cashewnoten

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 170 gram brie
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 handje cashewnoot (ongezouten)
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 stuk citroen
  • 500 gram boerenkool
  • 1 eetlepel agavesiroop
Boerenkoolsalade met brie en cashewnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui in dunne ringen, de brie in kleine stukjes, hak de peterselie grof. Rooster de cashewnoten in een pan goudbruin.
  2. Kook de sperziebonen 4 minuten in kokend water. Giet af en spoel kort met koud water.
  3. Rasp een halve citroen en knijp het sap uit. Meng de boerenkool met de sperziebonen, het citroensap, de citroenrasp, de agavesiroop en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de rode ui, brie, peterselie en cashewnoten.
  5. Tip: Serveer met ciabatta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 285
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 7