
Boerenkoolsalade met visschnitzel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
560 gram visschnitzels
500 gram boerenkool
1 stuk komkommer
250 gram snoeptomaatjes
500 gram broccoli
0 stuk citroen
410 gram kikkererwten
10 gram bieslook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de tomaten met olijfolie en rooster in de oven 20 minuten.
2. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pers het sap van de citroen. Snijd de broccoli in roosjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water. Hak de bieslook fijn.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten.
4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bereid de visschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels in reepjes en roerbak vervolgens de boerenkool in dezelfde pan 5 minuten.
5. Meng de broccoli, de boerenkool, de komkommer de geroosterde tomaten, de bieslook en de kikkererwten door elkaar. Meng het citroensap met 2 eetlepels olijfolie en roer door de salade.
6. Leg de reepjes visschnitzel op de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2518 Kj
Calorieën
598 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
37 gram