Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolsalade met visschnitzel

Boerenkoolsalade met visschnitzel

Ingrediënten

  • 560 gram visschnitzels
  • 500 gram boerenkool
  • 1 stuk komkommer
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 500 gram broccoli
  • 0 stuk citroen
  • 410 gram kikkererwten
  • 10 gram bieslook
Boerenkoolsalade met visschnitzel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de tomaten met olijfolie en rooster in de oven 20 minuten.
  2. 2. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pers het sap van de citroen. Snijd de broccoli in roosjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water. Hak de bieslook fijn.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten.
  4. 4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bereid de visschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels in reepjes en roerbak vervolgens de boerenkool in dezelfde pan 5 minuten.
  5. 5. Meng de broccoli, de boerenkool, de komkommer de geroosterde tomaten, de bieslook en de kikkererwten door elkaar. Meng het citroensap met 2 eetlepels olijfolie en roer door de salade.
  6. 6. Leg de reepjes visschnitzel op de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 598
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 17