Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry’s

Boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry’s

Ingrediënten

  • 1 handsinaasappel
  • 2 el gedroogde cranberry’s
  • 300 gr boerenkool
  • bakolijfolie
  • zout
  • 2 el pecannoten, ongeroosterd en ongezouten
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • 4 el zoetzure rdke ol
Boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pers de sinaasappel uit en week de cranberry’s in een deel van het sap.
  2. 2. Verhit een hapjespan en roerbak de boerenkool 5 minuten in een scheutje bakolijfolie met een snufje zout.
  3. 3. Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pecannoten op middellaag vuur tot ze goudbruin zijn en gaan geuren.
  4. 4. Klop een dressing van 3 el olijfolie extra vergine, 1 - 2 el sinaasappelsap, snufje zout en peper.
  5. 5. Giet de cranberry’s af en knijp overtollig vocht eruit.
  6. 6. Maak een saladeschaal op met de roergebakken boerenkool en de zoetzure rode kool. Sprenkel de dressing erover en garneer met de pecannoten en cranberry’s.