

Boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry’s
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 handsinaasappel
2 el gedroogde cranberry’s
300 gr boerenkool
bakolijfolie
zout
2 el pecannoten, ongeroosterd en ongezouten
olijfolie extra vergine
zwarte peper
4 el zoetzure rode kool
Bereidingswijze
1. Pers de sinaasappel uit en week de cranberry’s in een deel van het sap.
2. Verhit een hapjespan en roerbak de boerenkool 5 minuten in een scheutje bakolijfolie met een snufje zout.
3. Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pecannoten op middellaag vuur tot ze goudbruin zijn en gaan geuren.
4. Klop een dressing van 3 el olijfolie extra vergine, 1 - 2 el sinaasappelsap, snufje zout en peper.
5. Giet de cranberry’s af en knijp overtollig vocht eruit.
6. Maak een saladeschaal op met de roergebakken boerenkool en de zoetzure rode kool. Sprenkel de dressing erover en garneer met de pecannoten en cranberry’s.
Meer recepten in de categorie