
Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
300 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
400 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
400 gram boerenkool (panklaar)
100 gram gerookte ontbijtspekblokjes
1 middelgrote ui (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
1 gestoomde makreel (in stukjes, zonder graten, zonder vel)
1 eetlepel boter
1 eetlepel sesamzaad
Bereidingswijze
1. Leg alle aardappelblokjes in een pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Voeg zout toe en leg de boerenkool erop. Kook met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
2. Bak intussen de spekblokjes helemaal uit. Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in circa 5 minuten glazig.
3. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten.
4. Voeg de ketjap en sambal toe en roer de makreel en spekjes erdoor. Warm enkele minuten mee.
5. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp grof met de boter. Breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer de boerenkoolschotel met de makreel en bestrooi met sesamzaad.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie