
Boerenkoolsoep met chorizo
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
1 chorizoworst (200 g)
1 grote aardappel (ca. 200 g), geschild en in blokjes van 1 cm
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 l kippenbouillon, van tablet
1 zak gesneden boerenkool (300 g)
EXTRA staafmixer
Bereidingswijze
Snijd de chorizo in plakjes en bak op matig vuur circa 5 minuten in een soeppan krokant. Schep regelmatig om.
Haal de worst uit de pan en bak de aardappelblokjes met de ui en knoflook 3 minuten in het chorizovet.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de boerenkool door de soep en laat 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en verdeel over 4 grote kommen. Garneer met de stukjes gebakken chorizo.
Variatietip!
Voeg voor een maaltijdsoep kikkererwten of witte bonen toe. Warm ze mee in de soep nadat deze is gepureerd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
14 gram