Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolsoep met chorizo

Boerenkoolsoep met chorizo

Ingrediënten

  • 1 chorizoworst (200 g)
  • 1 grote aardappel (ca. 200 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 l kippenbouillon, van tablet
  • 1 zak gesneden boerenkool (300 g)
  • EXTRA staafmixer
Boerenkoolsoep met chorizo product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes en bak op matig vuur circa 5 minuten in een soeppan krokant. Schep regelmatig om.
  2. Haal de worst uit de pan en bak de aardappelblokjes met de ui en knoflook 3 minuten in het chorizovet.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de boerenkool door de soep en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel over 4 grote kommen. Garneer met de stukjes gebakken chorizo.

Variatie

Voeg voor een maaltijdsoep kikkererwten of witte bonen toe. Warm ze mee in de soep nadat deze is gepureerd.

    Voedingswaarde

  • Kcal 270
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 16 g