Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met rode paprika

Boerenkoolstamppot met rode paprika

Ingrediënten

  • 1 pot(ten) Peper en zout
  • 1 blik(je) extra geconcentreerde Delmonte tomatenpuree (70 g)
  • 0,5 tl suiker
  • 1 stuk(ken) Unox Gelderse rookworst à 285 g
  • 1250 g kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)
  • 2 stuk(ken) rode paprika’s (in stukjes gesneden)
  • 1 stuk(ken) ui (gesnipperd)
  • 2 teentje(s) teentjes knoflook
  • 600 g panklare boerenkool
  • 2,5 dl melk
  • 2 el vloeibare margarine
Boerenkoolstamppot met rode paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in water met wat zout. Voeg na 10 minuten de boerenkool hieraan toe en kook het geheel in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui. Pers de knoflook en voeg de paprika toe. Bak deze 5 minuten op halfhoog vuur mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en verwarm 1 minuut mee. Schenk als laatste dan 4,5 dl heet water in de pan en voeg de suiker toe. Laat de tomatensaus in 10 minuten op laag vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de aardappelen en de boerenkool af en stamp ze fijn. Voeg wat melk toe, zodat het een smeuïge stamppot wordt. Verdeel de stamppot over de borden en leg het paprikamengsel met de worst er op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 615
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 75 g
  • Vet 25 g