
Boerenkoolstamppot met spekjes en ambachtelijke rookworst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
1 zak PLUS Boerenkool (500 gram)
1 zak PLUS Stamppot aardappelen
250 gram PLUS gerookte spekjes duo
2 De Roller Ambachtelijke rookworsten
0 peper
0 zout
100 milliliter melk
100 gram roomboter (in blokjes)
Bereidingswijze
1. Doe de Stamppot aardappelen in een grote pan met een ruime hoeveelheid water.
2. Breng de aardappelen aan de kook en haal ze vervolgens van het vuur.
3. Giet de aardappelen af en pureer ze.
4. Maak ze op smaak met de peper, zout, melk en roomboter.
5. Doe de boerenkool in een grote pan met een bodempje water en een snufje zout.
6. Leg beide rookworsten in de verpakking op de boerenkool en breng alles aan de kook.
7. Laat de boerenkool en rookworsten een kwartier garen.
8. Bak ondertussen de spekjes zonder boter in een koekenpan.
9. Haal de rookworsten uit de pan en giet de boerenkool af.
10. Meng de boerenkool door de aardappelpuree.
11. Voeg vervolgens de spekjes toe aan de boerenkoolstamppot en meng alles door elkaar.
12. Haal de rookworsten uit de verpakking en verdeel elke rookworst in tweeën.
13. Schep de boerenkoolstamppot in vier diepe borden en leg op elk bord een halve worst.
Meer recepten in de categorie