

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en sinaasappelkip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
AGV
9.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Teen Knoflook
1 stuk Sinaasappel
75 ml Ketjap
370 gram Kipdijfilet
1 kilo Zoete aardappel
450 gram Boerenkool
75 gram Gezouten amandelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook boven een ovenschaal. Rasp en pers de sinaasappel boven dezelfde schaal. Voeg de ketjap toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Meng met elkaar. Voeg de kipdijfilet toe en masseer goed in met de marinade. Rooster 20 minuten in de oven of tot de kip gaar is.
2. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijk stukken. Doe in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook. Kook de zoete aardappels in 12-15 minuten gaar. Laat ondertussen de boerenkool goed uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen grof.
3. Stamp de aardappels tot een gladde puree. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper, en roer de boerenkool erdoor. Haal de kip uit de oven.
4. Schep de boerenkoolstamppot op vier borden. Leg de kip en bijbehorende jus erbij en garneer met de gehakte amandelen.
Meer recepten in de categorie