Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en sinaasappelkip

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en sinaasappelkip

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 75 ml ketjap manis
  • 370 g kipdijfilet
  • 1 kg zoete aardappel
  • 450 g PLUS Boerenkool deelblokjes (diepvries, ontdooid)
  • 75 g gezouten amandelen
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en sinaasappelkip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook boven een ovenschaal. Rasp en pers de sinaasappel boven dezelfde schaal. Voeg de ketjap toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Meng met elkaar. Voeg de kipdijfilet toe en masseer goed in met de marinade. Rooster 20 minuten in de oven of tot de kip gaar is.
  2. 2. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijk stukken. Doe in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook. Kook de zoete aardappels in 12-15 minuten gaar. Laat ondertussen de boerenkool goed uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen grof.
  3. 3. Stamp de aardappels tot een gladde puree. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper, en roer de boerenkool erdoor. Haal de kip uit de oven.
  4. 4. Schep de boerenkoolstamppot op vier borden. Leg de kip en bijbehorende jus erbij en garneer met de gehakte amandelen.