
Boerenkoolstamppot uit de oven met paprika en vegetarische rookworst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
28.29 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappels
1 stuk Gele ui
3 stuks Paprika
4 takjes Tijm
500 gram Boerenkool fijngesneden
100 gram Jong belegen kaas
50 ml Volle melk
100 gram Kruiden-roomkaas met knoflook
2 stuks Rookworst
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng het water aan de kook. Kook de aardappels in 15 minuten beetgaar, giet ze af en laat droogstomen.
2. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de paprika’s in reepjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de paprika en de tijm, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 225 graden. Voeg de boerenkool toe aan de paprika’s en bak nog 5 minuten mee. Snijd of scheur de kaas in kleine stukjes.
4. Stamp de aardappels samen met de warme melk en Boursin tot een gladde puree. Roer het paprika-boerenkoolmengsel erdoor en verdeel de stamppot over een ovenschaal. Top met de kaas en zet nog 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Zet de laatste 5 minuten de grillstand aan, maar pas op dat de kaas niet verbrandt.
5. Verwarm ondertussen de vegetarische rookworsten volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de boerenkoolstamppot met de worst.
Meer recepten in de categorie