
Boerenkooltaart
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram boerenkool
125 gram gerookte spekreepjes
1 runderrookworst
1 eetlepel boter
5 eieren
150 milliliter slagroom
150 gram geraspte kaas
100 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de boerenkool gaar. Bak de spekjes.
3. Verwarm de runderrookworst mee met de spekjes.
4. Vet de taartvorm in met wat boter.
5. Meng de boerenkool met spekjes en de gesneden worst.
6. Kluts de eieren los met de slagroom, de helft van de kaas en de crème fraîche.
7. Schep het boerenkoolmengsel door het eimengsel en doe het in de taartvorm.
8. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet ’m voor 45 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
795 kcal
Vetten
66 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
38 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie