Boerensalade met witte kaas en tzatziki - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerensalade met witte kaas en tzatziki

Boerensalade met witte kaas en tzatziki

Boerensalade met witte kaas en tzatziki product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 6 el olijfolie
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 groene paprika, in repen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 pak maaltijdpita (6 stuks)
  • 1 kropsla (100 g)
  • 150 g witte kaas
  • 1 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el dille, fijngehakt
Bereiden
Snijd een halve komkommer in halve plakjes en zet apart. Schil de rest van de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp grof. Meng de yoghurt en knoflook door de komkommerrasp tot een tzatziki. Schep de tzatziki in een schaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
Meng de tomaat met de paprika, de ui en de apart gehouden komkommer. Schep de wijnazijn en resterende 4 eetlepels olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster in een broodrooster de pitabroodjes goudbruin en krokant. Snijd de broodjes in puntjes.
Meng de met water afgespoelde kropsla door de salade en verdeel over 4 borden. Verkruimel de feta grof boven de borden, verdeel de olijven erover en bestrooi met de dille. Serveer de boerensalade met de pitapuntjes.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
66 g
vet
35 g
Kcal
670