
Boerensalade met witte kaas en tzatziki
4 pers.
ca. 20 min
Grieks
Ingrediënten
1 komkommer
150 g Griekse yoghurt
2 tenen knoflook, geperst
6 el olijfolie
3 tomaten, in stukjes
1 groene paprika, in repen
1 rode ui, in halve ringen
1 el rodewijnazijn
1 pak maaltijdpita (6 stuks)
1 kropsla (100 g)
150 g witte kaas
1 el zwarte olijven zonder pit
2 el dille, fijngehakt
Bereidingswijze
Snijd een halve komkommer in halve plakjes en zet apart. Schil de rest van de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp grof. Meng de yoghurt en knoflook door de komkommerrasp tot een tzatziki. Schep de tzatziki in een schaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
Meng de tomaat met de paprika, de ui en de apart gehouden komkommer. Schep de wijnazijn en resterende 4 eetlepels olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster in een broodrooster de pitabroodjes goudbruin en krokant. Snijd de broodjes in puntjes.
Meng de met water afgespoelde kropsla door de salade en verdeel over 4 borden. Verkruimel de feta grof boven de borden, verdeel de olijven erover en bestrooi met de dille. Serveer de boerensalade met de pitapuntjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
19 gram