
Boerenstoofschotel met worst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode ui (in ringen)
250 gram braadworst (zonder vel)
1 takje rozemarijn
800 gram tomatenblokjes (blik)
400 gram bruine bonen (uitgelekt, blik)
200 gram kapucijners (uitgelekt, blik)
200 gram boerenkool (panklaar)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, ui en het worstvlees circa 5 minuten.
2. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes, bruine bonen en kapucijners toe en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten stoven op een lage stand.
3. Voeg de boerenkool toe, warm nog circa 5 minuten door en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie