
Boeuf bourguignon uit de snelkookpan
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
200 gram magere spekreepjes
75 gram roomboter
800 gram runderriblappen (in stukjes van 2 cm)
1 ui (gesnipperd)
1 bakje kastanjechampignon (schoongeveegd, 250 g, in kwarten)
300 gram winterpenen (geschild, in plakjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels bloem
1 pot zilveruitje (afgespoeld, uitgelekt)
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
400 milliliter volle rode wijn
350 milliliter vleesfond
2 eetlepels platte peterselie
Bereidingswijze
1. Bak het spek in de multicooker of snelkookpan in 50 g roomboter krokant. Schep eruit en laat het bakvet in de pan.
2. Breng intussen het vlees op smaak met zout en peper en bak in 2 delen in het bakvet lichtbruin. Schep eruit en voeg de rest van de roomboter toe. Bak de ui, champignons, peen en knoflook 5 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
3. Voeg het vlees, spek, de zilveruitjes, laurierblaadjes, tijm, wijn en fond toe en roer door. Zorg dat het vlees net onder staat. Voeg eventueel wat extra wijn of water toe.
4. Doe het deksel op de pan, zet de multicooker op de snelkookfunctie en bereid in 1 uur of volgens de gebruiksaanwijzing. Of breng de snelkookpan op de warmtebron aan de kook en laat het vlees op een lage stand 1 uur garen, als de pan op druk is.
5. Laat de pan volgens de gebruiksaanwijzing afkoelen en haal dan de druk eraf. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
745 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
53 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie