
Bokkenpootjes
Nagerecht
12 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram eiwitten
375 gram suiker
125 gram blanke amandelen (fijngemalen)
40 gram bloem
150 gram amandelschaafsel
300 gram pure chocolade (in stukjes)
1 vanillestokje (merg eruit)
150 milliliter slagroom
300 gram witte chocolade (in stukjes)
Bereidingswijze
1. Begin met de vulling. Verwarm het vanillemerg met de slagroom tegen de kook aan.
2. Smelt de witte chocolade erin. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 170ºC.
4. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Voeg 225 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf is.
5. Spatel de rest van de suiker, het amandelmeel en de bloem erdoor. Schep dit beslag in een spuitzak.
6. Spuit op de bakplaat circa 24 strookjes beslag van 8-10 cm lang. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 18-20 minuten in het midden van de oven.
7. Neem het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen.
8. Schep de vulling uit de koelkast in een spuitzak. Spuit een streep vulling op de helft van de koekjes en leg steeds een tweede koekje erop.
9. Smelt de pure chocolade 1-2 minuten in de magnetron op 400 Watt. Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat uitharden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie