Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boliviaanse saltenas, hartige pasteitjes met rozijnen

Boliviaanse saltenas, hartige pasteitjes met rozijnen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote aardappel, geschild, in blokjes van 1/2 cm
  • 200 g rundergehakt
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 3 el olijfolie
  • 50 g tuinerwten extra fijn (450 g, vriesvers)
  • 50 g rozijnen
  • 2 eieren, hardgekookt, grof gehakt
  • 10 groene olijven zonder pit, grof gehakt
  • 1 pakje hartige taartdeeg, ontdooid (10 stuks)
  • 1 ei, losgeklopt
  • EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier, deegroller
Boliviaanse saltenas, hartige pasteitjes met rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes 5 minuten, giet af en laat ze uitdampen.
  2. Kneed het gehakt in een kom met oregano, paprikapoeder en chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper (laat het bij voorkeur een nacht intrekken).
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de aardappels, tuinerwten en rozijnen toe. Leg een deksel op de pan en stoof 10 minuten. Draai het vuur uit, voeg de eieren en de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol de deegplakjes iets dunner uit. Kwast de randen in met losgeklopt ei. Schep 2 eetlepels vulling op het midden van het deeg. Vouw het deeg schuin dicht, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen op elkaar en snijd de puntjes rond af. Vouw aan de bovenkant een randje, door het deeg met een draai dubbel te vouwen.
  5. Zet de saltenas plat op de bakplaat, met het randje aan de bovenkant. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de saltenas in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Heb je er nog een paar over? Doe ze in een diepvrieszakje en vries ze in. Heerlijk bij een kop soep.

    Voedingswaarde

  • Kcal 270
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 14 g