
Boliviaanse saltenas, hartige pasteitjes met rozijnen
4 pers.
ca. 40 min
Overig
Ingrediënten
1 middelgrote aardappel, geschild, in blokjes van 1/2 cm
200 g rundergehakt
1/2 el gedroogde oregano
1/2 el paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
3 el olijfolie
50 g tuinerwten extra fijn (450 g, vriesvers)
50 g rozijnen
2 eieren, hardgekookt, grof gehakt
10 groene olijven zonder pit, grof gehakt
1 pakje hartige taartdeeg, ontdooid (10 stuks)
1 ei, losgeklopt
EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier, deegroller
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes 5 minuten, giet af en laat ze uitdampen.
Kneed het gehakt in een kom met oregano, paprikapoeder en chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper (laat het bij voorkeur een nacht intrekken).
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de aardappels, tuinerwten en rozijnen toe. Leg een deksel op de pan en stoof 10 minuten. Draai het vuur uit, voeg de eieren en de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
Rol de deegplakjes iets dunner uit. Kwast de randen in met losgeklopt ei. Schep 2 eetlepels vulling op het midden van het deeg. Vouw het deeg schuin dicht, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen op elkaar en snijd de puntjes rond af. Vouw aan de bovenkant een randje, door het deeg met een draai dubbel te vouwen.
Zet de saltenas plat op de bakplaat, met het randje aan de bovenkant. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de saltenas in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Variatietip!
Heb je er nog een paar over? Doe ze in een diepvrieszakje en vries ze in. Heerlijk bij een kop soep.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
9 gram