
Bonen-bieten burgers met een frisse tomatensalsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram zwarte bonen
4 stuks kaiserbroodjes
100 gram maïskorrels
2 eetlepels mayonaise
1 stuk rode ui
200 gram rode bieten (gekookt)
20 gram koriander
1 eetlepel tomatenpuree
5 stuks trostomaten
Bereidingswijze
+staafmixer
1. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel goed af. Schil en snipper de rode ui en hak de koriander fijn. Snijd de rode biet en de trostomaat in kleine blokjes.
2. Maal de zwarte bonen samen met de rode biet en 1 eetlepel tomatenpuree fijn, roer er vervolgens de rode ui, de mais en de helft van de koriander doorheen.
3. Maak burgers van het bonen-bietenmengsel en laat minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.
4, Maak ondertussen de tomatensalsa door de blokjes tomaat met de overgebleven koriander en een scheut olijfolie te mengen.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bonen-bietenburgers op middelhoog vuur in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
6. Snijd de kaiserbroodjes open, bestrijk het broodje met mayonaise en leg er een bonen-bietenburger bovenop, volg met een schep tomatensalsa en sluit af met het kapje.
7. Serveer de bonen-bietenburgers met de overgebleven tomatensalsa.
Tip: Extra lekker met 1 theelepel paprikapoeder erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1834 Kj
Calorieën
437 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie