Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonen-bieten burgers met een frisse tomatensalsa

Bonen-bieten burgers met een frisse tomatensalsa

Ingrediënten

  • 400 gram zwarte bonen
  • 4 stuks kaiserbroodjes
  • 100 gram maïskorrels
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram rode bieten (gekookt)
  • 20 gram koriander
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 5 stuks trostomaten
Bonen-bieten burgers met een frisse tomatensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +staafmixer
  2. 1. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel goed af. Schil en snipper de rode ui en hak de koriander fijn. Snijd de rode biet en de trostomaat in kleine blokjes.
  3. 2. Maal de zwarte bonen samen met de rode biet en 1 eetlepel tomatenpuree fijn, roer er vervolgens de rode ui, de mais en de helft van de koriander doorheen.
  4. 3. Maak burgers van het bonen-bietenmengsel en laat minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.
  5. 4, Maak ondertussen de tomatensalsa door de blokjes tomaat met de overgebleven koriander en een scheut olijfolie te mengen.
  6. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bonen-bietenburgers op middelhoog vuur in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
  7. 6. Snijd de kaiserbroodjes open, bestrijk het broodje met mayonaise en leg er een bonen-bietenburger bovenop, volg met een schep tomatensalsa en sluit af met het kapje.
  8. 7. Serveer de bonen-bietenburgers met de overgebleven tomatensalsa.
  9. Tip: Extra lekker met 1 theelepel paprikapoeder erdoorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 437
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 13