
Bonenballetjes met spicy mangodip
12 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
100 gram PLUS amandelen (grof gehakt)
500 gram PLUS bruine bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
1 rode ui (gesnipperd)
75 gram PLUS blanke rozijnen
2 eetlepels PLUS Geraspte kokos
4 eetlepels paneermeel
2 eetlepels sesamzaad
1 potje Patak’s Sweet mango chutney
1-2 cayenne pepers rood (fijngehakt, zonder zaadjes)
1 eetlepel PLUS Bloemhoning of gembersiroop
arachideolie of zonnebloemolie
Bereidingswijze
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
Pureer de bonen niet helemaal fijn en meng de amandelen, ui, rozijnen, kokos, zout en peper erdoor. Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een bitterbal.
Meng het paneermeel met het sesamzaad, haal de balletjes hierdoor en druk goed aan. Leg de bonenballetjes even in de koelkast of diepvries zodat ze wat steviger worden.
Maak intussen de dip: meng de mangochutney met de rode peper, honing en eventueel een scheutje olie. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bonenballetjes in circa 5 minuten goudbruin.