
Bonenburger met avocado en zoete aardappelfriet
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks vegetarische burgers
500 gram zoete aardappelen
2 stuks avocado's
3 eetlepels mayonaise
2 stuks rode uien
40 gram alfalfa
4 stuks kaiserbroodjes
1 krop little gem sla
1 eetlepel sriracha saus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de zoete aardappel in frietjes. Pel de rode ui en snijd in ringen.
3. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in 25 minuten gaar en knapperig.
4. Bereid de burgers volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de mayonaise met de sriracha saus.
5. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en vouw uit tot een waaier.
6. Halveer de broodjes en bouw de burgers door de onderkant van de broodjes te beleggen met wat blaadjes sla, de rode ui, de burger, de avocado en de alfalfa.
7. Serveer de burgers met de zoete aardappelfriet en de pittige mayonaise.
Variatietip!
Deze burger kun je ook op de BBQ bereiden!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2712 Kj
Calorieën
646 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie