Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenburger met avocado en zoete aardappelfriet

Bonenburger met avocado en zoete aardappelfriet

Ingrediënten

  • 4 stuks vegetarische burgers
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 stuks avocado's
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 stuks rode uien
  • 40 gram alfalfa
  • 4 stuks kaiserbroodjes
  • 1 krop little gem sla
  • 1 eetlepel sriracha saus
Bonenburger met avocado en zoete aardappelfriet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in frietjes. Pel de rode ui en snijd in ringen.
  3. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in 25 minuten gaar en knapperig.
  4. Bereid de burgers volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de mayonaise met de sriracha saus.
  5. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en vouw uit tot een waaier.
  6. Halveer de broodjes en bouw de burgers door de onderkant van de broodjes te beleggen met wat blaadjes sla, de rode ui, de burger, de avocado en de alfalfa.
  7. Serveer de burgers met de zoete aardappelfriet en de pittige mayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 646
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 11