Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenburger met koriander en komijn

Bonenburger met koriander en komijn

Ingrediënten

  • 1 klein blikje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 klein blikje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1/2 bakje peterselie, grof gehakt
  • 1/2 bakje koriander, grof gehakt
  • 1/2 rode peper, gesnipperd
  • snufje komijnpoeder
  • 20 g havermout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • OPTIONEEL: 4 pitabroodjes
  • 100 ml yoghurt
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • EXTRA: broodrooster
Bonenburger met koriander en komijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maal de bruine en witte bonen en het ei in de keukenmachine met de pulseknop grof. Voeg ui, peterselie, koriander, rode peper, komijn en havermout toe en pulse nog een paar keer tot alles is vermengd maar niet geheel fijn is. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  2. Vorm 8 burgertjes van dit mengsel en leg ze op een bord. Voeg als het mengsel te nat is nog wat havermout toe of een beetje bloem. Zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  3. Verwarm de olie en boter samen in een koekenpan en bak de burgertjes om en om bruin. Lekker in een pitabroodje met fetasaus: Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open.
  4. Meng de yoghurt met de feta en het knoflookteentje tot een saus. Serveer de burgers in de pitabroodjes met de yoghurtsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 195
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 9 g