1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenburger met koriander en komijn

Bonenburger met koriander en komijn

Bonenburger met koriander en komijn product foto
  • Ingredienten:

  • 1 klein blikje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 klein blikje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1/2 bakje peterselie, grof gehakt
  • 1/2 bakje koriander, grof gehakt
  • 1/2 rode peper, gesnipperd
  • snufje komijnpoeder
  • 20 g havermout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter OPTIONEEL 4 pitabroodjes
  • 100 ml yoghurt
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, geperst EXTRA broodrooster
Bereiden
Maal de bruine en witte bonen en het ei in de keukenmachine met de pulseknop grof. Voeg ui, peterselie, koriander, rode peper, komijn en havermout toe en pulse nog een paar keer tot alles is vermengd maar niet geheel fijn is. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Vorm 8 burgertjes van dit mengsel en leg ze op een bord. Voeg als het mengsel te nat is nog wat havermout toe of een beetje bloem. Zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de olie en boter samen in een koekenpan en bak de burgertjes om en om bruin. Lekker in een pitabroodje met fetasaus: Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open.
Meng de yoghurt met de feta en het knoflookteentje tot een saus. Serveer de burgers in de pitabroodjes met de yoghurtsaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie