
Bonenburger met koriander en komijn
4 pers.
ca. 60 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 klein blikje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 klein blikje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 ei
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
1/2 bakje peterselie, grof gehakt
1/2 bakje koriander, grof gehakt
1/2 rode peper, gesnipperd
snufje komijnpoeder
20 g havermout
1 el olijfolie
1 el boter
OPTIONEEL: 4 pitabroodjes
100 ml yoghurt
50 g feta, verkruimeld
1 teentje knoflook, geperst
EXTRA: broodrooster
Bereidingswijze
Maal de bruine en witte bonen en het ei in de keukenmachine met de pulseknop grof. Voeg ui, peterselie, koriander, rode peper, komijn en havermout toe en pulse nog een paar keer tot alles is vermengd maar niet geheel fijn is. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Vorm 8 burgertjes van dit mengsel en leg ze op een bord. Voeg als het mengsel te nat is nog wat havermout toe of een beetje bloem. Zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de olie en boter samen in een koekenpan en bak de burgertjes om en om bruin. Lekker in een pitabroodje met fetasaus: Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open.
Meng de yoghurt met de feta en het knoflookteentje tot een saus. Serveer de burgers in de pitabroodjes met de yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie