
Bonenschotel met chili
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
2 blikken bruine bonen
2 blikken gepelde tomaten(blokjes)
2 uien (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
500 gram quorn (gehakt)
1 theelepel paprikapoeder
0.5 theelepels chilipoeder
1 zakje kruidenmix chili con carne
Bereidingswijze
1. Leeg de blikken bonen en tomaten in een grote pan, inclusief een beetje van het sap en zet het geheel op een laag vuurtje. In een hapjespan fruit je de uien en de knoflook. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak het rul.
2. Voeg de losse kruiden toe. Je kunt er naar smaak meer of minder aan toevoegen. Voeg vervolgens het zakje kruidenmix toe. Mix het gehakt met de bonen en tomaten.
3. Laat het nog even op een laag vuurtje pruttelen. Lekker met stokbrood of Turks brood erbij. Door het sap van de bonen en tomaten en de smaak van de chili-mix krijg je een heerlijk sausje om in te dopen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
855 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
94 gram
Vezels
21 gram
Eiwitten
50 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie