
Bonte groenteschotel
6 pers.
ca. 35 min
Overig
Ingrediënten
5 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 winterwortels, geschrapt, in plakjes of reepjes
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. paprikapoeder
zout
peper
6 eetl. tomatenketchup
2 blikken kikkererwten (ca. 800 g nettogewicht),uitgelekt
600 g spinazie, panklaar
4 eetl. blanke rozijnen
100 g geraspte jong belegen kaas
1 zak tortillachips naturel
lage ovenschaal
Bereidingswijze
Verhit 3 eetlepels olijfolie, fruit hierin de ui en voeg de wortel, knoflook, paprikapoeder en zout en peper toe. Roerbak 8 minuten. Schep de tomatenketchup en kikkererwten erdoor. Verhit intussen in een wok of hapjespan de rest van de olijfolie en roerbak hierin de spinazie met zout en peper tot deze geslonken is. Giet het overtollige vocht af en snijd de spinazie eventueel iets kleiner. Schep de rozijnen erdoor. Schep de helft van het kikkererwtenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de spinazie erover en daarover weer de rest van de kikkererwten. Strooi de kaas erover en zet het gerecht in het midden van de oven en bak zo'n 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Serveer de schotel met de tortillachips erin gestoken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
850 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie