Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonte groenteschotel

Bonte groenteschotel

Ingrediënten

  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 winterwortels, geschrapt, in plakjes of reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 6 eetl. tomatenketchup
  • 2 blikken kikkererwten (ca. 800 g nettogewicht),uitgelekt
  • 600 g spinazie, panklaar
  • 4 eetl. blanke rozijnen
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 zak tortillachips naturel
  • lage ovenschaal
Bonte groenteschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Voorbereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie, fruit hierin de ui en voeg de wortel, knoflook, paprikapoeder en zout en peper toe. Roerbak 8 minuten. Schep de tomatenketchup en kikkererwten erdoor. Verhit intussen in een wok of hapjespan de rest van de olijfolie en roerbak hierin de spinazie met zout en peper tot deze geslonken is. Giet het overtollige vocht af en snijd de spinazie eventueel iets kleiner. Schep de rozijnen erdoor. Schep de helft van het kikkererwtenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de spinazie erover en daarover weer de rest van de kikkererwten. Strooi de kaas erover en zet het gerecht in het midden van de oven en bak zo'n 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Serveer de schotel met de tortillachips erin gestoken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 850
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 75 g
  • Vet 42 g