Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonte groenteschotel

Bonte groenteschotel

Bonte groenteschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 winterwortels, geschrapt, in plakjes of reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 6 eetl. tomatenketchup
  • 2 blikken kikkererwten (ca. 800 g nettogewicht),uitgelekt
  • 600 g spinazie, panklaar
  • 4 eetl. blanke rozijnen
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 zak tortillachips naturel
  • lage ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie, fruithierin de ui en voeg de wortel, knoflook, paprikapoeder en zouten peper toe. Roerbak 8 minuten.Schep de tomatenketchup en kikkererwtenerdoor. Verhit intussenin een wok of hapjespan de restvan de olijfolie en roerbak hierinde spinazie met zout en peper totdeze geslonken is. Giet het overtolligevocht af en snijd de spinazieeventueel iets kleiner. Schepde rozijnen erdoor. Schep dehelft van het kikkererwtenmengselin de ovenschaal. Verdeel despinazie erover en daarover weerde rest van de kikkererwten.Strooi de kaas erover en zet hetgerecht in het midden van deoven. Serveer de schotel met detortillachips erin gestoken.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
75 g
vet
42 g
Kcal
850