
Boontjessalade met kruiden en beenham
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram sperziebonen
200 gram sugarsnaps
200 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
2 eetlepels olie
200 gram beenham (in stukjes)
2 sneeën witbrood (zonder korst)
100 gram jonge bladspinazie
25 gram hazelnoten (licht geroosterd)
1 bosje munt
1 bosje basilicum
1 theelepel scherpe mosterd
1 eetlepel wittewijnazijn
3 eetlepels milde olijfolie
Bereidingswijze
1. Blancheer de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit de pan en leg in koud water. Blancheer de sugarsnaps en erwten 1 minuut. Schep ze uit de pan en leg ze bij de sperziebonen in het water.
2. Giet deze groenten af en laat goed uitlekken. Klop de mosterd met de azijn los en giet de olie er langzaam bij tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
4. Snijd het brood in blokjes en bak in het bakvet van de ham om en om krokant en goudbruin. Voeg eventueel een beetje extra olie toe.
5. Schud de geblancheerde groenten, spinazie en noten in een grote kom om met de dressing, munt en basilicum. Garneer de boontjessalade met de knapperige ham en croutons.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie