
Borrel kerstkrans
Amuse
8 pers.
Mediterraans
Ingrediënten
3 bakjes rozemarijn (verse)
1 potje groene olijven (zonder pit)
2 pakjes mozzarella (mini)
1 bakje halfgedroogde tomaatjes
1 bakje cherrytomaten
1 potje artisjokhart
1 pakje ham (gedroogde)
1 theelepel cajunkruiden
1 pot augurkjes (potje)
100 gram boerenmetworst
1 potje zwarte olijven (zonder pit)
Bereidingswijze
1. Maak kleine prikkers van de takjes rozemarijn door er de onderste naalden af te rissen.
2. Laat de groene olijven en de mini mozzarella uitlekken.
3. Prik de helft van de mozzarella, de halfgedroogde tomaatjes en groene olijven aan de rozemarijnprikkers.
4. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in de lengte in reepjes.
5. Snijd de rauwe ham in de lengte doormidden en rol op.
6. Prik de artisjok, de rauwe ham en de rest van de mini mozzarella aan de rozemarijnprikkers. Bestrooi lichtjes met de cajunkruiden.
7. Laat de augurkjes uitlekken en snijd in de lengte doormidden.
8. Snijd de worst in dunne plakjes en laat de zwarte olijven uitlekken.
9. Prik de cherrytomaten, de metworst, de augurkjes en de zwarte olijven aan rozemarijnprikkers.
10. Leg een rond bord in het midden van een grote schaal en leg de prikkers er om en om tegenaan tot alles gebruikt is. Neem het bord weg, zodat een perfecte cirkel is ontstaan.
Meer recepten in de categorie