
Borrelhapje van gevulde augurken met Goudse kaas
Borrel
4 pers.
ca. 55 min
Europees
Ingrediënten
10 cm flinke augurken (ca, 8 lang en 3 dik)
150 gram (jong) belegen komijnekaas (stuk 300 gr)
1 pakje filodeeg (2x 5 vel) net ontdooid
2 eieren (losgeklopt)
50 gram broodkruim of paneermeel
1 liter frituurolie
0 ketchup
0 mosterd
Bereidingswijze
1. Verwarm de frituurolie tot 175-180 graden. Zet het losgeklopte ei en het paneermeel klaar in diepe borden.
2. Hol de augurken uit met de appelboor.
3. Snijd de korst van de kaas en snijd het stuk in 10 repen van ruim 1 cm dik en zo lang als de augurken. Snijd de randjes van de kaasrepen iets ronder bij zodat de kaas makkelijk in de augurken past
4. Duw de kaas in de uitgeholde augurken en snijd uitstekende kaas weg.
5. Leg een gevulde augurk in het midden, langs ..n kant van een vel filodeeg. Rol de augurk een keer in, klap dan een strook aan boven- en onderkant over de augurk en rol verder op in het deeg. Plak de rand dicht met losgeklopt ei.
6. Haal elke ingerolde augurk door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel.
7. Frituur de hapjes in twee keer in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig. Serveer ze met mosterd en ketchup.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
48 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie