Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Borrelplank

Borrelplank

Borrelplank product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 5 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 110 g Puur van Smaak serranoham
  • 1 doos PLUS FeestMoment Zalmbitterballen
  • 1 pak soepstengels sesam (125 g)
  • 1 bakje kipdij satespiesjes (100 g)
  • 1 bakje kipdij spiesjes (100 g)
  • 1 bakje geitenkaasbolletjes met knoflook (100 g)
  • 1 bakje zalmrolletjes met roomkaas (80 g)
  • 1 bakje coppa rolletjes met vijgenroomkaas (80 g)
  • 1 bakje fuetplakjes (70 g)
  • 1 bakje olijven met zachte kaas (165 g)
  • 1 camembert in een bakje (250 g)
  • 1 Klaverland extra belegen kaasblokjes (135 g)
  • 1 stukje Port Salut (150 g)
  • 1 zakje pico’s naturel (150 g)
Bereiden
Verwarm de kipdijspiesjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de zalmbitterballen volgens de aanwijzing op de verpakking. Wikkel de plakjes ham rond de soepstengels. Doe de overige hapjes in schaaltjes en zet alles op en om een mooie plank. SERVEERTIPS Serveer de borrelplank met een paar lekkere homemade dips, zoals milde mosterdmayonaise met dille voor bij de garnalen. Meng hiervoor 4 el mayonaise met 1 el milde mosterd en 2 tl fijngesneden verse dille. Dip de k ipdijspiesjes in een romige en pittige dip van 100 ml magere kwark gemengd met 1 el fijngesneden verse koriander (biologisch) en eventueel een beetje zout. Doe in een schaaltje en roer hier losjes 3 el sweet chilisaus door. Maak van de camembert een fondue. Haal de camembert uit de verpakking en doe hem terug in het doosje. Verwarm de camembert zonder deksel 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
32 g
vet
41 g
Kcal
635