

Bospeen tarte tatin
4 pers.
ca. 60 min
4.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Bladerdeeg
500 gram Bospeen
1 stuk Uien
50 stuks Roomboter
40 gram Basterdsuiker
1 eetlepel Azijn
50 gram Castello
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schraap de bospeen schoon en snij in de lengte door de helft. Snipper ook de ui.
3. Smelt 15 gr boter in een ovenbestendige koekenpan of tarte tatin pan en fruit de ui aan tot deze glazig is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
4. Voeg de overige boter, suiker en wijnazijn toe en meng door. Leg de wortels in de pan met de snijkant naar boven. Voeg 100 ml water toe en laat 15 minuten op laag vuur staan tot het vocht bijna helemaal verdampt is en de bospeen is gaan karamelliseren.
5. Verdeel de ui over de bospeen samen met de verkruimelde blauwe kaas. Rol het bladerdeeg uit en snij in een cirkel die 5 cm groter is dan de pan. Leg over de wortels en stop de zijkanten in. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak dan 30 minuten af in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.
6. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Keer dan om op een bord, wees voorzichtig want er kan warme karamel uitlopen (tip: doe dit boven de gootsteen) en dien dan direct op.
Meer recepten in de categorie