Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bosvruchten compôte met gekaramelliseerde walnoten

Bosvruchten compôte met gekaramelliseerde walnoten

Ingrediënten

  • 250 gram blauwe bessen
  • 250 gram frambozen
  • 250 gram bramen
  • 100 gram suiker
  • 1 stuk citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 100 gram walnoten
  • 400 gram roomkaas
Bosvruchten compôte met gekaramelliseerde walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de citroen en pers het sap uit.
  2. 1. Doe alle bosvruchten samen in een steelpannetje met 2 eetlepels suiker, de schil en sap van de citroen. Kook voor circa 10 minuten totdat het een compôte vormt.
  3. 2. Doe in een ander steelpannetje de rest van de suiker, de kaneel, 3 eetlepels water en het vanille aroma. Laat tot een glad geheel smelten.
  4. 3. Verspreid de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en schenk hier de karamel overheen. Schep de walnoten om zodat ze helemaal bedekt zijn met de karamel en laat afkoelen.
  5. 4. Klop de roomkaas samen met 2 eetlepels van de compôte op tot een luchtig geheel.
  6. 5. Schep de opgeklopte roomkaas in kommetjes, verdeel de compôte eroverheen en garneer met de gekaramelliseerde walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 715
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 51
  • Vet 48 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 23
  • Vezels 13