
Bosvruchten compôte met gekaramelliseerde walnoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram blauwe bessen
250 gram frambozen
250 gram bramen
100 gram suiker
1 stuk citroen
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanillearoma
100 gram walnoten
400 gram roomkaas
Bereidingswijze
1. Schil de citroen en pers het sap uit.
1. Doe alle bosvruchten samen in een steelpannetje met 2 eetlepels suiker, de schil en sap van de citroen. Kook voor circa 10 minuten totdat het een compôte vormt.
2. Doe in een ander steelpannetje de rest van de suiker, de kaneel, 3 eetlepels water en het vanille aroma. Laat tot een glad geheel smelten.
3. Verspreid de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en schenk hier de karamel overheen. Schep de walnoten om zodat ze helemaal bedekt zijn met de karamel en laat afkoelen.
4. Klop de roomkaas samen met 2 eetlepels van de compôte op tot een luchtig geheel.
5. Schep de opgeklopte roomkaas in kommetjes, verdeel de compôte eroverheen en garneer met de gekaramelliseerde walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2997 Kj
Calorieën
715 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
51 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie