Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Bouillon van paddenstoelen met een krokant dakje

Bouillon van paddenstoelen met een krokant dakje

4 pers.
ca. 120 min

Ingrediënten

250 gram PLUS witte champignons
200 gram PLUS paddenstoelen seizoensmelange met kastanjechampignons, grijze en gele oesterzwammen en shimeji
200 gram PLUS Paddenstoelen shii-take
5 stengels PLUS bosui
1 teen knoflook
1 glas PLUS droge witte wijn
2.5 liter groentebouillon, op basis van bouillonblokjes of zelfgemaakte bouillon
Scheutje sojasaus
Half bosje PLUS bieslook
8 PLUS bospeentjes
6 PLUS bladerdeeg plakjes
1 PLUS ei vrije uitloop
Extra: 4 ovenvaste soepkommen of schaaltjes van +/- 12 cm doorsnede en een stervormige steker

Bereidingswijze

Maak de champignons en shii-take schoon en leg 4 witte champignons, 4 kastanjechampignons en 4 shii-takes apart. Deze heb je op het laatst nodig net voor je de soep gaat serveren.
Snijd de overige champignons in plakken en de shii-take in kwarten. Snijd het witte deel van de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel het teentje knoflook en hak fijn. Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de paddenstoelen, bosui en knoflook aan in een flinke scheut olijfolie.
Blus de paddenstoelen, zodra ze goed zijn gekleurd, af met de witte wijn en laat kort meekoken. Voeg de bouillon toe en laat de paddenstoelen 1 uur zachtjes koken in de bouillon.
Zeef de soep en bewaar de paddenstoelen die uit de bouillon komen. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus, peper en zout en houd warm.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in hele dunne plakjes. Snijd de achtergehouden paddenstoelen in dunne plakjes. Doe de worteltjes en paddenstoelen in de warme bouillon en laat dit even mee verwarmen. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Doe in ieder kommetje een klein beetje bieslook. Schep hierop de bouillon met de paddenstoelen en wortel. Vul de kommetjes tot een centimeter onder de rand en bewaar de rest voor de volgende dag of vries in. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de randen van de kommetjes met water, beleg elk kommetje met een plak bladerdeeg en druk de randen goed aan. Steek uit de overige plakken bladerdeeg sterretjes en verdeel over de kommetjes. Klop het ei los met een vork en bestrijk het bladerdeeg met het ei.
Zet de kommetjes in een voorverwarmde oven op 175 graden tot de bladerdeeg mooi bruin is. Dit duurt +/- 10 tot 15 minuten.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen