Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus

Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus

Ingrediënten

  • 1 Bourgondische beenham gegaard (ca. 1900 g, PLUS)
  • 4 zoetzure augurken, in zeer kleine blokjes
  • 4 tl kappertjes
  • 4 el peterselie of bieslook, fijngehakt
  • 8 el rucola, grofgehakt
  • 1/2 pot (citroen)mayonaise (à 350 ml)
Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 150 minuten
Recipes/Persons 16 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de beenham volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng intussen de augurken, kappertjes, peterselie en/of bieslook en rucola met de (citroen)mayonaise. Voeg peper naar smaak toe en een klein beetje warm water, als de saus nog te dik is.
  3. Snijd de beenham in plakken en leg deze dakpansgewijs op een grote schaal. Verdeel de rucola-remouladesaus erover en bestrooi naar wens met een beetje extra rucola.

Variatie

Vervang voor de kinderen de remouladesaus door mayonaise gemengd met stukjes appel en rozijntjes. Restje over? De beenham is de dag erna heerlijk op een sandwich. Of, kort gegrild, door een salade. Bereid de beenham van tevoren en serveer de ham op kamertemperatuur. Ook lekker bij de borrel!

    Voedingswaarde

  • Kcal 195
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 2 g
  • Vet 13 g