Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus

Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus

Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
16

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Bourgondische beenham gegaard (ca. 1900 g, PLUS)
  • 4 zoetzure augurken, in zeer kleine blokjes
  • 4 tl kappertjes
  • 4 el peterselie of bieslook, fijngehakt
  • 8 el rucola, grofgehakt
  • 1/2 pot (citroen)mayonaise (à 350 ml)
Bereiden
Bereid de beenham volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng intussen de augurken, kappertjes, peterselie en/of bieslook en rucola met de (citroen)mayonaise. Voeg peper naar smaak toe en een klein beetje warm water, als de saus nog te dik is.
Snijd de beenham in plakken en leg deze dakpansgewijs op een grote schaal. Verdeel de rucola-remouladesaus erover en bestrooi naar wens met een beetje extra rucola.
Variatie
Vervang voor de kinderen de remouladesaus door mayonaise gemengd met stukjes appel en rozijntjes. Restje over? De beenham is de dag erna heerlijk op een sandwich. Of, kort gegrild, door een salade. Bereid de beenham van tevoren en serveer de ham op kamertemperatuur. Ook lekker bij de borrel!

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
2 g
vet
13 g
Kcal
195