
Bourgondische beenham met rucola-remouladesaus
16 pers.
ca. 150 min
Hollands
Ingrediënten
1 Bourgondische beenham gegaard (ca. 1900 g, PLUS)
4 zoetzure augurken, in zeer kleine blokjes
4 tl kappertjes
4 el peterselie of bieslook, fijngehakt
8 el rucola, grofgehakt
1/2 pot (citroen)mayonaise (à 350 ml)
Bereidingswijze
Bereid de beenham volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng intussen de augurken, kappertjes, peterselie en/of bieslook en rucola met de (citroen)mayonaise. Voeg peper naar smaak toe en een klein beetje warm water, als de saus nog te dik is.
Snijd de beenham in plakken en leg deze dakpansgewijs op een grote schaal. Verdeel de rucola-remouladesaus erover en bestrooi naar wens met een beetje extra rucola.
Variatietip!
Vervang voor de kinderen de remouladesaus door mayonaise gemengd met stukjes appel en rozijntjes. Restje over? De beenham is de dag erna heerlijk op een sandwich. Of, kort gegrild, door een salade. Bereid de beenham van tevoren en serveer de ham op kamertemperatuur. Ook lekker bij de borrel!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie