
Brassato al Chianti
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 tomaten
1 kilogram runderlap
3 eetlepels olijfolie
50 gram boter
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
2 wortels (in blokjes)
2 takjes rozemarijn
1 ui (gesnipperd)
2 laurierblaadjes
1 fles Chianti
250 milliliter vleesbouillon
2 eetlepels honing
1 bosje basilicum (gehakt)
Bereidingswijze
1. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in stukjes.
2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en braad heirin de runderlappen aan. Neem ze uit de pan.
3. Doe de tomaten, bleekselderij, wortel, rozemarijn, ui en laurierblaadjes in de pan en bak 1-2 minuten. Voeg de Chianti en vleesbouillon toe en verwarm. Leg het vlees erbij en stoof zachtjes 2-2,5 uur.
4. Neem het vlees uit de pan. Zeef de saus en kook deze iets in. Schep de honing en basilicum erdoor en serveer met de runderlappen.
5. Lekker met ratatouille, een mix van gestoofde groenten als paprika en courgette.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
52 gram
Meer recepten in de categorie