
Braziliaanse bonbons: brigadeiros
Traktatie
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
3 eetlepels cacaopoeder
15 g boter
1 blikje gecondenseerde melk
100 g chocoladehagelslag/ vruchtenhagel (of andere topping)
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk en de cacao erdoor en breng langzaam aan de kook.
Blijf roeren terwijl het mengsel op een lage stand zachtjes inkookt en dik wordt, na ongeveer 10 minuten.
Giet het mengsel in een ingevette schaal en laat op kamertemperatuur afkoelen.
Vet je handen in met boter en vorm kleine balletjes van het afgekoelde mengsel. Rol de balletjes meteen door de hagelslag of door een andere topping. Bewaar de brigadeiros in de koelkast tot je ze gaat serveren.
Meer recepten in de categorie
Dit lekkere bonbonnetje maak je in een handomdraai en je kunt zelf een topping kiezen!