Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Breakfast burrito

Breakfast burrito

Ingrediënten

  • 250 g snoepgoed tomatenmix
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus (370 g)
  • 8 plakjes ontbijtspek (125 g, PLUS Puur van Smaak)
  • 6 eieren
  • 1 tl Mexicaanse taco-en burritokruiden (Euroma)
  • ½ bakje verse koriander
  • 4 (volkoren) tortillawraps
  • 100 g ijsbergslamelange
  • Benodigdheden: cocktailprikkers (optioneel), bakpapier (optioneel), keukentouw (optioneel)
Breakfast burrito product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Halveer de tomaten. Verwarm de witte bonen in een steelpan in ca. 3 min. Verhit de koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. 2 Roer de eieren los en roerbak op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet met de tacokruiden tot ze gestold zijn. Hak de koriander grof.
  3. 3 Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi ze royaal met ijsbergsla en tomaat. Verdeel de bonen, het ei en de koriander erover.

Variatie

Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei. Vervang voor vegan de eieren door 400 g in olijfolie gebakken verkruimelde gerookte tofu (Vivera).

    Voedingswaarde

  • Kcal 570
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 62 g
  • Vet 19 g