
Breakfast burrito
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
250 g snoepgoed tomatenmix
1 pot witte bonen in tomatensaus (370 g)
8 plakjes ontbijtspek (125 g, PLUS Puur van Smaak)
6 eieren
1 tl Mexicaanse taco-en burritokruiden (Euroma)
½ bakje verse koriander
4 (volkoren) tortillawraps
100 g ijsbergslamelange
Benodigdheden: cocktailprikkers (optioneel), bakpapier (optioneel), keukentouw (optioneel)
Bereidingswijze
1 Halveer de tomaten. Verwarm de witte bonen in een steelpan in ca. 3 min. Verhit de koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Roer de eieren los en roerbak op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet met de tacokruiden tot ze gestold zijn. Hak de koriander grof.
3 Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi ze royaal met ijsbergsla en tomaat. Verdeel de bonen, het ei en de koriander erover.
Variatietip!
Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei. Vervang voor vegan de eieren door 400 g in olijfolie gebakken verkruimelde gerookte tofu (Vivera).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
28 gram