Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Breakfast taco’s met gebakken ei, avocado en zoete aardappel

Breakfast taco’s met gebakken ei, avocado en zoete aardappel

Ingrediënten

  • 250 gram Zoete aardappel
  • 1 Mespunt Gerookte paprikapoeder
  • 1 stuk Avocado
  • 75 gram Zure room
  • 1 theelepel Limoensap
  • 4 stuks Eieren
  • 4 takjes Koriander, alleen de blaadjes
  • 4 stuks Tortilla
  • 4 theelepel Chilisaus hot
Breakfast taco’s met gebakken ei, avocado en zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 centimeter. Verwarm een koekenpan met een scheut milde olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes zoete aardappel goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout, peper en het gerookt paprikapoeder.
  2. Prak ondertussen het avocadovruchtvlees en meng met de zure room. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
  3. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de eieren naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander grof.
  4. Verwarm de tortilla’s en beleg met de avocadopuree, eieren en zoete-aardappelblokjes. Garneer met de koriander en chilisaus.
  5. Tip: maak je dit recept voor een grote groep? Maak dan roerei van de eieren, dat scheelt tijd.

    Voedingswaarde

  • Kcal 277
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 2