

Breakfast taco’s met gebakken ei, avocado en zoete aardappel
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Mexicaans
6.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Zoete aardappel
1 Mespunt Gerookte paprikapoeder
1 stuk Avocado
75 gram Zure room
1 theelepel Limoensap
4 stuks Eieren
4 takjes Koriander
4 stuks Tortilla
4 theelepel Chilisaus hot
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 centimeter. Verwarm een koekenpan met een scheut milde olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes zoete aardappel goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout, peper en het gerookt paprikapoeder.
2. Prak ondertussen het avocadovruchtvlees en meng met de zure room. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
3. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de eieren naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander grof.
4. Verwarm de tortilla’s en beleg met de avocadopuree, eieren en zoete-aardappelblokjes. Garneer met de koriander en chilisaus.
5. Tip: maak je dit recept voor een grote groep? Maak dan roerei van de eieren, dat scheelt tijd.
Meer recepten in de categorie