
Breekbrood met pesto en olijven
8 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
3 el olijfolie + extra voor invetten
150 g groene olijven zonder pit
1 pak vers pizzadeeg (Jan, 600 g)
1 bakje groene pesto (125 g)
4 el pijnboompitten
50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
10 g basilicum
bakpapier
springvorm 22 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met olijfolie. Hak de olijven grof.
Rol het pizzadeeg uit (de tomatensaus gebruik je niet) en bestrijk met de pesto, bestrooi met de olijven, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Rol het vanuit de lange kant op en snijd de rol in 8 gelijke stukken. Leg ze in bloemvorm, snijkant naar boven in de springvorm.
Bestrijk met de olijfolie en bak het breekbrood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer warm met basilicumblaadjes.
Variatietip!
Voeg de tomatensaus toe aan soep, een pastasaus of aan gekookte groente zoals sperziebonen, broccoli of bloemkool voor een Italiaanse twist.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
8 gram