Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Breekbrood met pesto en olijven

Breekbrood met pesto en olijven

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie + extra voor invetten
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 1 pak vers pizzadeeg (Jan, 600 g)
  • 1 bakje groene pesto (125 g)
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 10 g basilicum
  • bakpapier
  • springvorm 22 cm
Breekbrood met pesto en olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met olijfolie. Hak de olijven grof.
  2. Rol het pizzadeeg uit (de tomatensaus gebruik je niet) en bestrijk met de pesto, bestrooi met de olijven, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Rol het vanuit de lange kant op en snijd de rol in 8 gelijke stukken. Leg ze in bloemvorm, snijkant naar boven in de springvorm.
  3. Bestrijk met de olijfolie en bak het breekbrood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer warm met basilicumblaadjes.

Variatie

Voeg de tomatensaus toe aan soep, een pastasaus of aan gekookte groente zoals sperziebonen, broccoli of bloemkool voor een Italiaanse twist.

    Voedingswaarde

  • Kcal 375
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 27 g