
Breekbrood met zaden en pitten
Bakken
6 pers.
ca. 90 min
Europees
Ingrediënten
500 gram bloem
325 milliliter lauwwarme melk
30 gram roomboter ongezouten (op kamertemperatuur)
10 gram zout
8 gram gist
2 theelepels kristalsuiker
1 eetlepel pompoenpit
1 eetlepel zonnebloempit
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
1 eetlepel maanzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Kneed de ingrediënten voor het brood tot een soepel deeg en laat deze afgedekt 1 uur op een warme plaats rijzen.
3. Maak van het gerezen deeg kleine bolletjes en plaats tegen elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat in een mooie ronde vorm.
4. Laat het brood 45 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
5. Bestrijk het deeg licht met water en bestrooi de bolletjes met een topping naar keuze.
6. Bak het breekbrood in 20 tot 25 minuten gaar en laat het vervolgens afkoelen op een rooster. Delen maar!