Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-avocadosoep

Broccoli-avocadosoep

Ingrediënten

  • 600 g broccoli
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 el kokosolie
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 2 rijpe avocado's
  • Keukenbenodigheden: blender
Broccoli-avocadosoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de broccoli en snijd deze in stukken, ook de stam. Snijd de knoflook, rode ui en gember fijn. Verwarm de kokosolie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook, rode ui en gember licht aan. Voeg de broccoli toe en roer alles 2 minuten om. Schenk er dan heet water bij tot de broccoli net onder water staat. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 6 minuten zachtjes pruttelen tot de broccoli beetgaar is. Snijd ondertussen de avocado overlangs in tweeën, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Giet de warme inhoud van de soeppan in de blender, voeg de avocado toe en mix tot een gladde soep. Schenk de soep daarna terug in de pan. Voeg zo nodig nog wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng eventueel op smaak met wat zout en (versgemalen) peper.
  2. Tip: Garneer de soep eens met wat geroosterde pijnboompitten en fijngesneden selderij.