
Broccoli-cheddar-aardappels met zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
6 grote kruimige aardappels
4 eetlepels karnemelk
5 eetlepels dille
3 teentjes knoflook (geperst)
25 gram boter
250 gram broccoli (fijngehakt)
50 gram cheddarkaas (geraspt)
4 zalmfilets
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de aardappels gaar en snijd ze in de lengte doormidden. Schep zo veel mogelijk kruim uit de schil en meng met de karnemelk, 4 eetlepels dille en knoflook.
2. Verhit de boter en bak hierin de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Voeg de broccoli met de helft van de cheddar toe aan de aardappelvulling. Schep de aardappelschillen vol met de vulling en bestrooi met de rest van de cheddar.
3. Leg de aardappels en de zalmfilets op de bakplaat en bak circa 10 minuten in de oven. Bestrooi met de overige dille.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
32 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie